Κοινωνικές

Δράση για  την έμφυλη βία

Σήμερα, 26 Απριλίου 2023, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και υλοποιήθηκε η τελευταία δράση  της Ομάδας Συμμετοχικής Δράσης του ΓΕ.Λ. Ευπαλίου Φωκίδας στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή” ΚΖ΄ Σύνοδος-σχ. έτος 2022-2023», με σκοπό την έμπρακτη στήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν την έμφυλη βία.

Οι μαθητές/-τριες της Ομάδας μας, για να υποστηρίξουν τα θύματα της έμφυλης βίας στην τοπική μας κοινωνία και για να καλλιεργήσουν την εμπιστοσύνη τους στη συμπαράσταση όλων μας, τόσο του στενότερου κοινωνικού περίγυρου, όσο και των αρμόδιων φορέων, δημιούργησαν μια αφίσα και μια κάρτα με τις γραμμές επικοινωνίας με οργανώσεις και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας που παρέχουν ψυχολογική και νομική υποστήριξη στα θύματα. Ακολούθησε η διανομή της κάρτας στους/στις μαθητές/-τριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Ευπαλίου και η ανάρτηση της αφίσας σε κεντρικά σημεία-καταστήματα της τοπικής μας κοινωνίας.

Στην ΚΖ΄ Σύνοδο της Βουλής των Εφήβων για το σχολικό έτος 2022-23 το σχολείο μας θα εκπροσωπήσει η Χαραλαμπία Ζωητού, μαθήτρια της Β΄Λυκείου, με ομόφωνη απόφαση της Ομάδας μας.

Η υπεύθυνη του Προγράμματος

Σοφία Μάνιου (ΠΕ02)