Εκδηλώσεις

Η Ένωση Δωριέων Επιστημόνων βραβεύει τους επιτυχόντες μας

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΓΕ.Λ.Ευπαλίου με πρωτοβουλία της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων (ΕΔΕΠ) η καθιερωμένη πλέον ετήσια τελετή βράβευσης των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι. αποφοίτων των Λυκείων της Δωρίδας (Ευπαλίου, Ερατεινής και Λιδωρικίου).
Για τη συμβολή τους στη διοργάνωση της τελετής και για την τιμητική παρουσία τους ευχαριστούμε τον Πρόεδρο της ΕΔΕΠ, κ. Δημήτριο Παναγιωτόπουλο, τον Αντιπρόεδρο της ΕΔΕΠ, κ. Κωνσταντίνο Αντωνόπουλο, τον κ. Μιλτιάδη Κατσαρό, μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΠ, Αρχιτέκτονα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, τα μέλη της ΕΔΕΠ, καθώς επίσης τα μέλη της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας.
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους ως πνευματικές και πολιτικές αρχές του τόπου οι: ο Εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Φωκίδας, ο Πανοσιολογιώτατος Ιεροκήρυξ Αρχιμ. Αυγουστίνος Σύρρος Αρχιερατικός , Επίτροπος Ευπαλίου – Ποτιδανείας,
η Περιφερειακή Διευθύντρια Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας,
Δρ. Ελένη Μπενιάτα, ο Διευθυντής Δ/θμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, κ. Κωνσταντίνος Δούνας, ο Δήμαρχος Δωρίδας, κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος και Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δ.Δωρίδας, κα Γεωργία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ευπαλίου Ιωάννης Καγιάς, ο Πρόεδρος Τ.Κ. Ευπαλίου, κος Αθανάσιος Πετρόπουλος, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Φωκίδας, κος Παναγιώτης Φρομουζόπουλος, οι Διευθυντές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δ. Δωρίδας, οι Πρόεδροι των Πολιτιστικών Συλλόγων. Παρευρέθησαν, ακόμη, γονείς, απόφοιτοι και μαθητές/-τριες.
Κατά την έναρξη της τελετής απηύθυνε αρχικά χαιρετισμό ο Διευθυντής του ΓΕ.Λ. Ευπαλίου, κ. Γ. Αρτινόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους και τίμησε με το λόγο του την πρωτοβουλία της Ένωσης Δωριέων Επιστημόνων και την αξία του φιλοπρόοδου πνεύματος. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς στο ακροατήριο απηύθυναν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Ακολούθησε η κεντρική ομιλία της εκδήλωσης από τον κ. Μιλτιάδη Κατσαρό, Αρχιτέκτονα, Αναπληρωτή Καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, με θέμα την «Ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ορεινής Δωρίδας».
Τέλος απονεμήθηκαν οι τιμητικοί έπαινοι στους/στις επιτυχόντες/-ούσες στις Πανελλήνιες εξετάσεις του 2023 μαθητές και μαθήτριες των τριών Λυκείων της Δωρίδας υπό τις επευφημίες και το χειροκρότημα όλων μας.
Κατά το πέρας της εκδήλωσης τα μέλη της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας διένειμαν στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου Ευπαλίου, στους εκπαιδευτικούς και σε όλους τους προσκεκλημένους αντίτυπο της μελέτης με τίτλο «Δωρίδα και 1821, Στα Ίχνη των Ηρώων». Το πόνημα αυτό εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία της Ένωσης Ευπαλιωτών Δωρίδας και αποτελεί καρπό του έργου της Πολιτιστικής Ομάδας του ΓΕ.Λ. Ευπαλίου του σχ. έτος 2020-21, που είχε ως υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κα Σταμάτη Παναγιώτα (ΠΕ02).