Πολιτιστικές

Η Πολιτιστική Ομάδα του Λυκείου μας στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας

Η Πολιτιστική Ομάδα του Λυκείου μας κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά υλοποίησε Πρόγραμμα με τίτλο “Στα ίχνη των Δωριέων Ηρώων της Επανάστασης του 1821”, με επιβλέπουσα καθηγήτρια την κ. Παναγιώτα Σταμάτη. Αφορμή για τη εκπόνηση της εργασίας υπήρξε ο εορτασμός  των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Οι μαθητές παρήγαγαν  ιστορική αφήγηση, σχετική  με τα Ιστορικά Γεγονότα και τους Πρωταγωνιστές Ήρωες του Αγώνα της Δωρίδας για την Εθνική Παλιγγενεσία.

 Η εργασία της Πολιτιστικής Ομάδας επιλέχθηκε και συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Τοπική Ιστορία & Εκπαίδευση: το αποτύπωμα του 1821 στον τόπο μου», που διεξήχθη στο Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους  βρέθηκαν συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, στην κ. Παναγιώτα Σταμάτη και τον επί πολλά έτη Διευθυντή του Λυκείου μας, κ. Βασίλειο Κατσιγιάννη, καθώς και στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που εργάστηκαν για την εκπόνηση της ερευνητικής εργασίας. Η μεγαλύτερη επιβράβευση αυτής της προσπάθειας υπήρξε η ικανοποίηση και το χαμόγελό τους!

Πολλές ευχές για Καλή Πρόοδο σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες μας!

 Το ταξίδι στη γνώση να είναι πάντοτε γοητευτικό και γόνιμο!