Δράσεις Εκπαιδευτικά προγράμματα

Εικονική περιήγηση και ξενάγηση του ΓΕ.Λ. Ευπαλίου στη Βουλή των Ελλήνων

Σήμερα Τρίτη 29 Μαρτίου,  μαθητές και μαθήτριες του Λυκείου μας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν εικονικά στη Βουλή των Ελλήνων και να παρακολουθήσουν μια εξαιρετική ξενάγηση στους χώρους του ιστορικού κτηρίου, αλλά και στην έκθεση που φιλοξενείται ως αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την πρωτοβουλία της ξενάγησης στους χώρους της Βουλής ανέλαβαν οι συντελεστές του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Βουλή των Εφήβων: Βήματα Δημοκρατίας-Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή» ΚΣΤ΄ Σύνοδος –σχολικό έτος 2021-22» στο οποίο έχει την τιμή να συμμετέχει το σχολείο μας.

 Αρχικά,  η ξεναγός μας, κυρία Στεφανία Παύλου, μας οδήγησε στην αίθουσα των συνεδριάσεων, και στη συνέχεια στους χώρους του ισογείου και του πρώτου ορόφου (αίθουσα Ελ. Βενιζέλου), όπου φιλοξενείται η έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία!» ως αφιέρωμα στα διακόσια χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Θαυμάσαμε μοναδικά έργα τέχνης και ιστορικά ντοκουμέντα, αλλά και απολαύσαμε τον αρχιτεκτονικό και εικαστικό διάκοσμο του πρώην παλατιού του Όθωνα.

Ήταν μια εξαιρετική εμπειρία, ειδικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες, γι’ αυτό και αξιέπαινη η πρωτοβουλία των υπευθύνων που έδωσαν σε όλα τα παιδιά την ευκαιρία της εικονικής αυτής επίσκεψης σε καιρούς δύσκολους που καθιστούν απαγορευτική τη διά ζώσης επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων και στη σημαντική έκθεση «Αντικρίζοντας την Ελευθερία!».

Βέβαια, ένας ή μία από τους μαθητές/μαθήτριές μας που συμμετέχουν στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Βουλής των Εφήβων θα θαυμάσει από κοντά όσα είδαμε σήμερα. Ποιος θα είναι ο τυχερός;

Σοφία Μάνιου

Υπεύθυνη του Εκπαιδευτικού  Προγράμματος της Βουλής των Εφήβων