Πολιτιστικές

Επίσκεψη του φιλολόγου & συγγραφέα κ. Φώτη Κατσούδα στο σχολείο μας

Σήμερα το ΓΕ.Λ Ευπαλίου δέχτηκε την επίσκεψη του κ. Φώτη Αλ. Κατσούδα, παλαίμαχου φιλολόγου, συγγραφέα και ενεργού πνευματικού ανθρώπου του τόπου μας. Ο κ. Κατσούδας έχει αφιερωθεί με το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο στη διάσωση της παράδοσής μας. Στο πρώτο του βιβλίο κατέγραψε και ταξινόμησε τα δημοτικά μας τραγούδια. Στο δεύτερο πόνημά του “Παροιμίες και εκφράσεις της Δωρίδας” συγκεντρώνει το θησαυρό της ντοπιολαλιάς του τόπου μας.
Ο κ. Κατσούδας μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριές μας για την αξία της παράδοσης και της ελληνικής γλώσσας που στη μακραίωνη παράδοσή της συγκροτείται, τροφοδοτείται και εμπλουτίζεται από τις γεωγραφικές διαλέκτους. Στη συνέχεια δώρισε σε όλους/ες τους/τις μαθητές/-τριες του σχολείου μας, όπως και στους/στις εκπαιδευτικούς από ένα αντίτυπο του βιβλίου του με την ελπίδα και την ευχή να σκύψουμε ευλαβικά μπροστά στο θησαυρό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, να τον γνωρίσουμε, να εκτιμήσουμε την αξία του, να τον αγαπήσουμε.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Φώτη Κατσούδα για την ενεργό παρουσία του στην πνευματική ζωή του τόπου, το ενδιαφέρον του για την παιδεία των νέων μας και για την ευγενική προσφορά των βιβλίων του.